tiistai 1. syyskuuta 2015

Hyviä hetkiä Targovistessa

Paolan toisen viikon Romaniassa käynnisti maanantain vierailu Targovistessa yksityisen eläinsuojelijan Mihaela Soaren ja hänen äitinsä Ioanan kodissa, missä asuu heidän lisäkseen noin 25-30 koiraa ja muutamia kissoja.
Miten Mihaelasta tuli eläinsuojelija maassa, jossa työtä kodittomien eläinten parissa halveksutaan ja mistä hän saa voimaa jatkaa arkeaan? Lue Mihaelasta ja hänen elämästään lisää täältä

Rankkojen Glinan viikonlopun päivien (lauantaista postaus täällä, sunnuntaista täällä) jälkeen päivä Targovistessa oli varsin tarpeen tullutta lepoa Paolalle, niin fyysisesti, kuin etenkin psyykkisesti. 

"Kontrasti edellisiin päiviin oli valtava. Rauhallinen, varjoisa piha, missä kotoisasti päiväänsä viettivät Mihaela, hänen äitinsä ja kaikki heidän eläimensä, omat ja adoptioon tarjolla olevat, oli ihana inhimillinen näky Glinan karun tarhan jälkeen", Paola kuvailee. 

Mihaelan suojatti Titi, joka toipuu parhaillaan jalan operaatiosta ja on sen jälkeen valmis adoptioon.
Kuva: Paola Suhonen

Ioana ja Mihaela koiriensa keskellä
Kuva: Paola Suhonen

Paola ja Mihaelan asukkeja
Kuva: Mihaela Soare

Mihaelan ja hänen äitinsä vahvuus eläinsuojelutyössä on heidän järkkymätön sydämellisyytensä yhdistettynä vahvaan realismiin. He eivät koskaan ylitä kapasiteettiaan ja ota luokseen enempää koiria, kuin joista he voivat pienessä kodissaan huolehtia kunnollisesti. Aina kun joku heidän suojateistaan pääsee adoptioon ulkomaille, he ottavat uuden kodittoman koiran kadulta, pellolta tai kunnalliselta tarhalta sen tilalle.
Mihaela opettaa koirille hihnassa kulkemista, käsittelyä ja totuttelua mm. harjaamiseen ja pesemiseen ja esim. kissoihin tutustumista. Tälläinen ei 300 koiran tarhalla ole mitenkään mahdollista.
Niinpä Kulkurienkin on hyvin helppo toimia yhteistyössä Mihaelan kanssa, joka on yksi luotettavimmista ja täsmällisimmistä yhteistyötahoista Romaniassa. 


Paola ja Mihaela puhuivat paljon mm. sterilointien tärkeydestä ja Targovisten kunnallisen tarhan tilanteesta, joka ei ole aivan niin paha kuin esim Bukarestissa tai Rosiorissa. Mihaela osallistuu aktiivisesti lähikylässä järjestettäviin sterilointipäiviin ja toivoo sellaisen järjestämistä myös Targovisteen omasta toimestaan.  

Sonia M
Kuva: Paola Suhonen

Mihaelan oma koira, Mariposa
Kuva: Paola Suhonen

Paola ja Mihaela
Kuva: Ioana Soare

Paola ja vasta löydetty pikku nalle, tulossa Kulkurien adoptio-ohjelmaan nimellä Julia
Kuva: Mihaela Soare

Rento päivä sisälsi Kulkurien adoptio-ohjelmassa jo olevien ja sinne tulevien  koirien kuvaamista ja niiden kanssa oleilua. Mihaelan ihastuttava äiti, Ioana, oli myös loihtinut pöydän täyteen paikallista perinnekasvisruokaa. 

Koirien kuvaamista
Kuva: Mihaela Soare

Rouva Ioanan pöytä on katettu herkuilla
Kuva: Paola Suhonen


Illan päätteeksi Paola jatkoi matkaansa jälleen tien päälle mukanaan varmasti kauas säilyvä lämmin muisto Soaren sydämellisistä ja sitkeistä naisista ja heidän kaikista kullanmuruistaan. 

Mihaela ja Julia
Kuva: Paola Suhonen




Keskiviikkona Paolalla on edessään jälleen uusi paikka, kun hän tekee kaksipäiväisen vierailun toiselle Kulkurien pääyhteistyötarhalle, Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) Sintestissä sijaitsevalle uudelle tarhalle.
Siellä Paolaa odottaa noin 150 koiraa, joten paljon on varmasti taas nähtävää ja koettavaa. Jäämme odottamaan malttamattomina tunnelmia ja kuvia paikan päältä! 


Loppuun vielä kuvia Targovisten päivästä.

Simi

Takana Sheila, joka on varattu Englantiin. Keskellä Puffyman.

Luis

Mihaelan oma koira

Omaa kotia etsivä Eva

Julia


Ninaz, joka on varattu omaan kotiin Suomeen


Paola ja Ioana

Mihaela Soarea voi auttaa lahjoittamalla Rescueyhdistys Kulkurien tilille FI73 1029 3000 3566 41 (Nordea). Käytäthän viitenumeroa 12577. Kiitos!

Kaikki Kulkurien tili- ja viitetiedot löydät täältä.

 
Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2014-8564. Lupa on voimassa 16.9.2014-­31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. - See more at: http://kulkurit.fi/yhteystiedot/tilitiedot/#sthash.liyOQNYO.dpuf
FI73 1029 3000 3566 41
FI73 1029 3000 3566 41

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti