lauantai 5. syyskuuta 2015

Sateenkaaren päässä

Perjantain Paola vietti Gradistean kylässä eläinsuojelija Mandru Luizan ja hänen miehensä luona. 
Annetaan puheenvuoro Paolalle:

"Ajelin kauniin kultaisten maissi- ja auringonkukkapeltojen läpi tänne Bukarestin ulkopuolelle, Gradistean kylään.
Viimeinen päivä täällä, hiukan haikea mieli...


Vastassa minua oli ihastuttava kuudenkympin hujakoilla oleva Mandrun pariskunta, Luiza ja hänen insinöörinä työskentelevä miehensä.
Heidän hyvinhoidetussa puutarhassa vilisti tällä hetkellä 30 aikuista koiraa ja siihen päälle kymmenen pentua, mutta tällaista määrää ei siellä olisi uskonut olevan!

Häkit olivat tilavia, koirilla oli kylpyastioita, kauniita siistejä huopia, tuoretta ruohoa, puiden varjoja... Jos tätä paikkaa vertaa lähes mihinkään muuhun näkemääni tarhaan/suojaan, tämä olisi paratiisi!"

Paola ja kotia etsivä TIBY

Leon, joka löytyy pian Kulkurien adoptio-ohjelmasta
Kuva: Paola Suhonen

Mandrujen pihalla, kotia etsivä ARYA

Mandrut pihamaallaan

"Mandrun pariskunta selvästi rakasti jokaista nelijalkaista ystäväänsä. Koiria puhuteltiin nimeltä, niitä rapsuteltiin ja ne pääsivät halutessaan syliin. 
Heillä oli myös sopivasti rajoja, kieltoja ja sääntöjä. Olen aivan vakuuttunut, että jokainen näistä heidän pelastamastaan katukoirasta on heillä vietetyn ajan jälkeen täysin valmiita ja tasapainoisia adoptoitavaksi kotikoiraksi!" Paola jatkaa.

 
Luiza Suomeen kotiin varatun ELLARIAN ja pitkään omaa kotiaan odottaneen TEDDYN kanssa.
Kuva: Paola Suhonen


Herra ja Rouva Mandru ja kotia etsivä AILEE."Herra Mandru kertoili, miten heidän koko koiraperheensä oli alkanut kasvaa. Eräänä työpäivän aamuna sattumalta löydetty emokoira oli kiinnittänyt hänen huomionsa, eikä tätä voinut jättää yksin keskelle tietä... Herra Mandru oli myös etsinyt emon pennut käsiinsä ja tästä kaikki alkoi." Paola kertaa.


"Puhuimme pitkään myös Gradisten tyhjälle tontille hylätystä koirajoukkiosta, jota myös Kulkurit olivat avustaneet (Operaatio Gradistea).
Kävimme myös paikanpäällä katsomassa tätä tonttia tyhjine, ränsistyneine hökkeleineen. Käsittämätön juttu tämäkin!"


Yksi Operaatio Gradistean avulla pelastuneista koirista, ELLARIA, helmikuussa 2015
Kuva: Luiza Mandru

Ellaria helmikuu 2015
Kuva: Luiza Mandru

Ellaria huhtikuussa 2015. Viikon päästä Ellaria lentää omaan, odottavaan kotiinsa Suomeen.
Kuva: Luiza Mandru


Operaatio Gradistean jäljiltä Luizan luona on vielä kolme koiraa vailla kotejaan. Kahteen näistä Paola tutustui myös tänään.

"Tapasin Mandrujen luona tästä porukasta vielä kotia etsivät ihastuttavat kaverukset ARYAN ja AILEEN

Arya oli vilkkaana ja uteliaana tutustumassa uuteen vieraaseen välittömästi. Halauksista ei meinannut tulla loppua ja Arya oli myös innokas kameran edessä poseeraaja. Tästä joku saa energisen lenkkikaverin ja luonnossa puuhailijan. 

Aileen oli toverustaan ujompi ja tarkkailevaisempi. Ei häntä kyllä pelokkaaksi voi sanoa, lempeästi tuli tämäkin kaveri syliin ja painautui hellästi minua vasten. Aileen on varmasti rauhallisempaa sorttia ja selvästi viisaan oloinen koira. Ihania molemmat!"


Arya, Leon ja Paola
Kuva: Luiza Mandru

Arya ja Luiza
Kuva: Paola Suhonen

Ailee
Kuva: Paola Suhonen

Ailee ja Luiza
Kuva: Paola Suhonen

Paola&Ailee

Paola&Arya


"Ja sitten... taas näitä minun pörrökuonoja.
Aivan mielettömän ihana valko-musta-harmaa turrelo... tästä kaverista ei voi olla tykkäämättä! Hän oli välillä rauhallinen tarkkailija, välillä hyppäsi syliin, välillä olikin jo selällään rapsutuksia odottelemassa. Selvästi myös Luizan lemmikki :)", Paola kertoo tavattuaan TRUSTIN, joka löytyy myös pian Kulkurien adoptio-ohjelmasta. Luiza ja Trust
Kuva: Paola Suhonen

Trust
Kuva: Paola SuhonenPaola jatkaa:
"Sitten minulle esiteltiin juuri heidän suojalleen saapunut pieni valkoinen, ihan pikku karitsan näköinen otus. Sen turkki oli ollut kuulemma ihan tahmea, öljyn, kirppujen ja lian peitossa löydettäessä ja se sai työnimen Skelton Puppy. Luiza oli kylvettänyt tätä kaveria viisi kertaa! Nyt sen turkki oli pehmeä kuin sametti ja se tarkkaili iloisesti pihan muiden koirien puuhia... voi tätä söpöläistä!!"


Skelton Puppy sai nimekseen Marco, ja se löytyy Kulkurien adoptio-ohjelmasta piakkoin.


Skelton Puppy Marco löydettäessä 1.9.2015
Kuva: Mandru Luiza

Marco ensimmäisenä päivänä Luizan luona
Kuva: Mandru Luiza


Pikku "karitsa"
Kuva: Paola Suhonen

Marco 5.9 <3
Kuva: Paola Suhonen"Juttelimme taas pitkät pätkät Romanian koiraongelmasta yleisellä tasolla, ihmisten asenteiden muuttamisesta, korruptiosta ja rankkuribisneksestä, jossa tuntuu olevan mukana koko kylän poliittinen johtoporras. Mandrut uskovat kuitenkin tulevaisuuden muutokseen, vaikka se olisikin hidasta.

Heidän kaltaisia ihmisiä tarvitaan Romaniaan lisää!
Järkeviä, lämminsydämisiä, työteliäitä ihmisiä, joita kiinnostaa eläimien kokonaisvaltainen hyvinvointi!
Aivan mahtava paikka!

Herra Mandru vei minua vielä tutustumaan paikalliseen luostariin ja kertoili kylätien varrella yksityiskohtaisesti, mistä kukakin koira oli poimittu heille turvaan. Heille selvästi jokaisella koiralla oli merkityksellinen paikka heidän sydämessään ja heille niiden tarinat olivat tärkeitä... " Paola lopettaa. 

Luiza ja Marco 5.9.
Kuva: Paola Suhonen

Paola ja Teddy

<3 <3 <3
Luiza Mandrulle voi osoittaa lahjoituksia Rescueyhdistys Kulkurien kautta: FI73 1029 3000 3566 41. Viitenumero 12551.
 FI73 1029 3000 3566 41
Paolan matka Romaniassa on tullut päätökseensä. Huomenna hän lentää kotiin kuuden onnellisen kulkuri-koiran kanssa, joita odottaa täällä omat kodit ja turvallinen elämä rakastettuina kotikoirina. 

Palaamme blogiin varmasti vielä uusien kirjoitusten voimin useaan otteeseen, sillä matkasta riittää ammennettavaa, mutta haluamme tässä vaiheessa kiittää kaikkia teitä lukijoita, ketkä olette seuranneet Paolan matkaa kahden viikon ajan. Tukenne on ensiarvoisen tärkeää!

Ennenkaikkea haluamme kiittää koko Kulkurien tiimin puolesta Paolaa. 

Aito auttamisenhalusi, lämminsydämisyytesi ja vilpitön kiinnostuksesi Romanian kodittomien koirien tilannetta ja tätä matkaa kohtaan on ollut koskettavaa, motivoivaa ja kannustavaa. Olet todella rohkea ja sitkeä ihminen, sillä tämä matka olisi ollut raskas toteuttaa kokeneellekin Romanian kävijälle. Arvostamme tekoasi suunnattoman paljon ja luulemme, että sateenkaarisillalla eräs Erikoiskoira katselee perääsi myös varsin hyväksyvästi.


Kiitos <3
Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.

1 kommentti:

  1. Kiitos Paola upeasta blogista! Blogista pystyi lukemaan tunnelma Romanian reissulta.
    Me odotamme kotiiin tuota yhtä musta-valko-harmaata pörröistä karvakuonoa, nimeltä Trust <3 Trust saanee suomalaisen nimen Toivo, jota me todella haluamme sille antaa <3
    Sari

    VastaaPoista