perjantai 4. syyskuuta 2015

Takaiskuja, turhautumista ja toivonpilkahduksia

Torstaina Paola palasi jälleen Asociatia Suflete Dragin voimanaisten Alina ja Anda Murgun kanssa työn touhuun. Eilisen päivän kuulumiset voi lukea täältä.

Melkein kaksi viikkoa alkaa olla takana Paolan Kulkuri-matkaa Romaniassa ja olisi ihme, jos väsymys ei jo painaisi. 
Loppusuora häämöttää ja tänään Paolalla oli toiseksi viimeinen täysi päivä romanialaisten eläinsuojelijoiden arjessa. 

Aamulla Paola tapasi Alinan ja Andan heidän asuntonsa edessä ja he lähtivät yhdessä jokapäiväiselle ruuanhakumatkalle läheiseen markettiin. Muutama kauppa lahjoittaa Suflete Dragille edellispäivänä vanhaksi menneitä ruokia, kuten makkaroita ja leikkeleitä koirille, hedelmiä aaseille, leipää, suklaata tarhalla asuville lapsille jne. Tämä on suuri apu kun päivittäisiä ruokittavia suita on yli 200. Lisäksi Suflete Dragin yhteistyötahot Ranskassa ja Suomessa (Kulkurit) lähettävät kuukausittain ruokaa koirille. Lahjoituskuormien lähettämisestä voi lukea lisää täältä

Ruuanhakureissu katkesi yllättäen, kun Anda näki marketin parkkipaikalla kaksi vanhaa koiraa, jotka eivät olleet olleet siellä ennen, ne olivat todennäköisesti hiljattain hylättyjä ja helppoja saaliita rankkureille. Päätyminen kunnalliselle tarhalle Bukarestissa on yhtä kuin varma kuolema, joten tämän tietäen eläinsuojelijoiden on hyvin vaikea kääntää selkäänsä, vaikka he taistelevatkin kapasiteettinsa äärirajoilla jatkuvasti. 
Vanhat koirat päätyivät Murgujen auton kyytiin. 

Tarhalla ruokakuorma purettiin ja niin koirat, aasit, kuin tarhalla asuva köyhä perhekin saivat tuliaisia. 









Alina lähti eläinlääkärireissulle eilen löydetyn Tony-koiran ja parin muun hoitoa vaativan koiran kanssa ja Anda ja Paola siirtyivät vanhalle Jilavan tarhalle, missä osa Suflete Dragin koirista vielä asuu ennen kuin kaikki häkit uudella tarhalla ovat valmiita. 


Eilen tullut Tony-koira


Suflete Dragin uusi Sintestin tarha
Kuva: Paola Suhonen
Sintestin tarhan asukkaita
Kuva: Paola Suhonen

Kotia etsivä Spaghetti


Näkymä vanhalla Jilavan tarhalla oli karu.

"Ei juoksevaa vettä, paahtavassa helteessä kopeissaan lukuisia koiria, joista vanhimmat asukkaat olivat odottaneet omaa kotiaan jo 8 vuott!
Surullinen näky... jotenkin tuntui, että tältä tarhalta toivo oli jo loppunut näiden kaverusten kohdalla. Osa oli tosi ihmisarkoja ja alistuneen tai pelokkaan oloisia. Alina kertoi myös tarhalla sattuneista kohtalokkaista tappeluista koirien kesken. Toivottavasti uudelle Sintestin tarhalle siirto saisi näillekin hauvoille uden elämänpilkkeen silmiin, sillä siellä asiat ovat paljon paremmin", Paola kertoo.


Vanhalla tarhalla Anda ja Paola viettivät puoli päivää ollen koirien seurana ja niitä kuvaten ja rapsutellen.
Uudelle Sintestin tarhalle palattuaan myös Alina oli palannut eläinlääkärireissultaan ja päivän työt saattoivat alkaa. 

Paola osallistui pentujen ruokkimiseen ja lääkitsemiseen, aurinkosuojien korjaamiseen ja Paola myös antoi työntekijäperheen tyttärelle harjan koirien harjaamista varten.

"Toivottavasti uudesta sukupolvesta Romaniassa kasvaa eläinrakkaita aikuisia, jotka ymmärtävät, että lemmikit ovat osa perhettä."





Päivän päätteeksi Paola ja Murgut erkaantuivat, mutta Paola sai perään viestin Alinalta. Alina oli joutunut kotimatkalla peltikolariin ja hänen autonsa on ajokelvoton. Se tarkoittaa valtavia lisäongelmia Suflete Dragille, sillä autoa käytetään niin koirien kuin ruokienkin kuljettamiseen päivittäin. Auton korjaus maksaa, eikä yhtään ylimääräistä rahaa ole.




Illan tunnelma on raskas. Eläinten ja niiden auttajien arki on riittävän vaikeaa jokaisena päivnä ilman ylimääräisiäkin ongelmia. Joskus on mahdotonta ymmärtää, mistä paikalliset saavat voimaa jatkaa eläinten auttamisen parissa. 

Loppuun vielä kuvia eiliseltä ja tältä päivältä Suflete Dragin väestä.

Asociatia Suflete Dragia voi auttaa lahjoittamalla Rescueyhdistys Kulkurien tilille FI73 1029 3000 3566 41. Käytäthän viitenumeroa 1232. Kiitos!


 
Fane ja Mariana-aaseista voit lukea lisää TÄÄLTÄ.


Kodittomia pentuja

Mami odottaa omaa kotia

Mami

Alina ja Mami

Tarhan asukkaita

Koditon pikkunalle






Seuraavan sukupolven toivonpilkahdus <3


FI73 1029 3000 3566 41

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti