torstai 20. elokuuta 2015

Erikoiskoira Affe ja lähtötunnelmia


Paolan matkaan lähtöön on muutama päivä aikaa. Jututimme häntä reissuun lähdön taustoista ja kysyimme, millä tunnelmilla hän tulevaa odottaa.


Paola tutustui rescuetoimintaan vuonna 2003 adoptoidessaan Virosta suurikokoisen karvakorvan, Affen. Laagrin jo lopetettu tarha on tuttu monelle Kulkurienkin aktiiville ja muistot karusta tarhasta ketjujen päässä tempovine koirineen ovat elävästi monen meistä mielessä. 

Laagrin koiratarha, Viro
Kuva: Mia Hyttinen


"Mennessäni hakemaan Affea, se juoksi vapaana tarhan alueella meitä vastaan. Tarhan hoitaja oli vihainen luullessaan meidän päästäneen Affen irti, mutta ei, se oli jotenkin juuri silloin päässyt vapaaksi ja se juoksi suoraan luoksemme. Tuo hetki on jäänyt mieleen", kertoo Paola.

Tammikuiselta pakkasen puremalta tarhalta Paolan mukana matkansa aloitti onnekas koira, joka kuluneiden 11 vuoden aikana koki elämässään enemmän kuin moni keskiverto-koira matkustaessaan kymmeniä kertoja Paolan kanssa ympäriinsä maailmaa, asuen välillä New Yorkissa ja Los Angelesissa ja reissaten niin Lapissa kuin kesäisin saaristossakin. 

Erikoiskoira Affe
Kuva: Paola Suhonen


"Affe oli valtavan mukautuvainen, mutta aina myös oman arvonsa tunteva koira. Jokainen tietenkin sanoo omasta koirastaan näin, mutta Affe oli erityinen koira"

Affe kuoli kunnioitettavassa iässä joulukuussa 2014 elettyään täyden ja onnellisen koiran elämän Paolan kanssa. 

Pian ilmestyy Affen elämään pohjautuva lastenkirja, "Erikoiskoira Affe" (Pirjo Suhonen ja Paola Suhonen, kustannus Tammi), jossa Affe seikkailee tuntureilla, eikä vauhtia puutu. Kirjassa käsitellään koiraa lapsen maailmaan sopivalla tavalla, inhimillisenä hahmona ja samalla opetetaan kauniisti eläimen kunnioitusta. 

Kulkuri-matkaan lähteminen on Paolalle paitsi osa meneillään olevaa surutyötä, myös odotettu matka. 

"Olen odottanut tätä matkaa koko kesän. Lähden hyvillä fiiliksillä, vaikka matka onkin varmasti myös raskas. Se on kuitenkin itselleni tärkeä ja merkityksellinen matka. Ennen kaikkea haluan päästä auttamaan konkreettisesti paikan päälle."


Kysyessämme mikä Paolaa eniten jännittää etukäteen, tulee vastaus varmasti. "Rosiorin kunnallisella tarhalla käyminen pelottaa, se ei varmasti ole iloinen paikka." Sinnekin Paola kuitenkin haluaa mennä ja nähdä kaikista kurjimmankin puolen Romanian kodittomien koirien elämässä. 

Rosiorin kunnallinen tarha 03/15
Kuva: Veera Nuri


Rosiorin kunnallisesta tarhasta voi lukea lisää Kulkurien sivuilta, täältä.

Erityisen innolla taasen Paola odottaa toivoa ja tulevaisuutta edustavaa Rosiorin sterilointipäivää, joka järjestetään neljännen kerran 27.8.
"On lohdullista että ongelmaan on olemassa ratkaisumalli, se antaa toivoa kaiken kurjuuden keskelle."


Rosiori de Veden massasterilointiprojektia voit seurata projektin omalla facebook-sivulla.Lopuksi kevesimme tunnelmaa ja kysyimme millainen koira Paola olisi? 

"Sekarotuinen, suurikokoinen terrierimix, jolla olisi temperamenttia, niin kuin Affellakin oli". 

Sen me melkein saatoimme arvatakin <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti