keskiviikko 19. elokuuta 2015

Suunnittelua


Kulkurien ja IVANAHelsingin yhteistyön ja Paolan matkan suunittelu alkoi itse asiassa jo helmikuussa, jolloin Paola otti ensimmäisen kerran yhteyttä Kulkureihin. Ajankohta matkalle sovittiin siis lukkoon puolisen vuotta ennen sen toteutumista, ja nyt olemme jo ihan lähellä, aamukammassa on enää muutama piikki jäljellä.

Olemme valtavan innoissamme. Tulee olemaan hienoa kuulla Paolan mietteitä paikan päältä ja nähdä hänen ottamiaan kuvia ja videoita. Ensikertalaisen Romanian matkaajan ajatukset ovat muutenkin aina kiinnostavia ja usein myös avaavat uusia keinoja auttaa ja huomioida jotain, mitä emme ole aiemmin hoksanneet ottaa huomioon.
Tietenkin myös paikalliset eläinsuojelijat saavat aina suomalaisista vieraista energiaa ja tsemppihenkeä jatkaa raskasta työtään, siksi vierailut paikan päällä ovat paitsi konkreettisen työn kannalta tärkeitä, myös etenkin psyykkisen aspektinsa takia ehdottomia.

Kulkurien puheenjohtaja Salla tapasi Paolan Helsingissä viime viikolla, jolloin käytiin läpi matkasuunnitelmaa ja käytäviä paikkoja sekä käytännön asioita.






Paolan matka tulee olemaan toiveiden mukaisesti tiivis ja vaihteleva. Paola tapaa lähes kaikki merkittävät yhteistyökumppanimme ja näkee monia hyvin erityyppisiä tarhoja, sekä tietenkin lukemattoman määrän koiria ja kissoja. Oleellista suunnittelussa on ollut se, että Paola pääsee todella konkreettisesti tutustumaan eläinsuojelijan arkeen Romaniassa. Se tarkoittaa pitkiä ja raskaita päiviä, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Suuri arvostuksemme kuuluukin Paolalle, joka kaiken kiireensä keskellä on kokenut tärkeäksi järjestää aikaa tälle projektille ja sille, että hän haluaa toteuttaa sen tinkimättä mukavuudestaan ja haluamalla aidosti auttaa.






Ensi maanantaina Paolan matka Romaniaan alkaa. Tulemme seuraamaan hänen kulkuaan tiiviisti tässä blogissa, sekä muilla Kulkurien kanavilla: nettisivuilla, Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti