maanantai 31. elokuuta 2015

Surua, iloa ja haikeutta Glinan tarhalla

Paola vietti Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalla lauantain lisäksi myös helteisen sunnuntain. Lauantain tapahtumista ja tarhan taustoista voit lukea edellisestä blogi-kirjoituksesta.

Sunnuntainakin helle nousi varjossa jopa +39 asteeseen. Kuumuus on polttavaa ja niin ihmiset kuin eläimetkin ovat läkähdyksissä. Melkein 300 koiran tarhalla se tarkoittaa loputonta veden kantamista. Koirat paitsi tarvitsevat paljon juotavaa, ne myös viilentävät itseään vedellä loiskien sitä ympäriinsä ja yrittäen mahtua ämpäriin istumaan. Aurinkosuojina käytettäviä pressuja ja muita muovipeitteitä saa olla korjaamassa ja asentamassa uudestaan myös päivittäin. 

Kulkurien eettisellä lahjakortilla voit tuoda helpotusta helteeseen.

Glinan tarhalla 30.8
Kuva: Paola Suhonen

Glinan tarhan häkkirivistöjä, 30.8
Kuva: Paola Suhonen

Paola vedenhaussa
Kuva: Carmen Mandescu

Ikävä kyllä kaikki eivät näin kovia helteitä kestä. Sunnuntain veti synkäksi vanhan pappakoiran Benin nukahtaminen ikiuneen häkissään. Todennäköisesti sen sydän ei kestänyt pitkään jatkunutta kuumuutta. Koirilla on tarhalla varjopaikkoja ja vettä tarjolla, mutta se ei aina riitä. On aina kaikista surullisinta, kun vanha koira kuolee tarhalla. Se ei koskaan saanut tietää, millaista koiran elämä voisi olla, millaista olisi elää kotikoiran elämää. Benille kaivettiin hauta tarhan ulkopuolelle, ainoaan kotiin jonka se oppi tuntemaan.

Myös sunnuntaina Paola pääsi romanialaisen eläinsuojelutyön arkeen kiinni. Hänen tehtäviinsä kuului paitsi veden kantaminen, myös koirien ruokkiminen. Bonuksena Paolan erityinen ihastus Bogart pääsi eroon takuistaan Paolan käsittelyssä ja tarhan aidatulla alueella vapaana viilettävät koirat saivat mielin määrin kaivattua ihmisen seuraa ja huomiota. 

"Iloisia tapaamisia minulle oli tavata taas Bogart! Hengailin sen häkissä varmaan pari tuntia ja rapsuttelin ja puuhailin tämän vesselin kanssa. Tämä koira on kertakaikkiaan hurmaava! Rauhallinen, mutta tarkkaavainen, ihmisen huomiosta nauttiva, mutta ei sitä väsyksiin kerjäävä. Selvästi Bogart tuntee myös oman arvonsa ja osaa varmasti olla myös vaativa, mutta hänestä välittyy aivan mielettömän tasapainoinen, vaikkakin seikkailijaluonne. Tämä herra on minun unelmakoirani!"

Onnelliset, Paola ja Bogart
Kuva: Paola Suhonen

Bogart turkin hoidossa
Kuva: Carmen Mandescu

Paola sylissään mm. kotia etsivä Fieldie
Kuva: Carmen Mandescu


Yksi Paolan mieleen jääneistä koirista oli myöskin Kulkurien adoptio-ohjelmassa oleva Vida.
"Kuvaamista rakastanut mallin elkeitä omaava nuori Vida oli ihana! Vidasta tulee varmasti ihastuttava perheenjäsen uuteen kotiin, jonne hän toivottavasti pääsisi pian!", Paola sanoo.Kotia etsivä Vida
Kuva: Paola Suhonen

Lempeäsilmäinen Kent, Vidan häkkikaveri, etsii myös omaa kotia Kulkiurien adoptio-ohjelmassa
Kuva: Paola SuhonenKun monen tunnin päivittäinen urakka tarhan arkisissa töissä on saatu päätökseen, voi kotimatka alkaa. Carmenin ja muiden eläinsuojelijoiden kohdalla kotimatka tarkoittaa lukuisia pysähdyksiä peltojen laitoihin, jolloin heille tutut kodittomat koirat saapuvat kiireesti paikalle. On päivittäisen ruoka-annoksen aika. Carmen on ruokkinut useita pieniä laumoja vuosien ajan. 

Paola kuuli myös selkäpiitä karmivia tositarinoita eläinsuojelun saralta.
Carmenin poikaystävä työskentelee autokorjaamolla, ja kerran hän sattumalta kysyi asiakkaaltaan, mihin tämä tarvitsee pakkasnestettä keskellä kesää. Koirien myrkytykseen, kuului vastaus. Todennäköisesti yhdeksän kymmenestä korjaamon työntekijästä olisi kohauttanut olkiaan, sillä harvalle romanialaiselle kodittomilla koirilla on mitään merkitystä, mutta Chris onneksi sattui olemaan se yksi kymmenestä. Hän hälyytti paikalle Carmenin, joka sai autettua koiria. Monella muulla ei käy yhtä hyvin. Päivä päättyy vihdoin lähellä puolta yötä. Carmen ja Paola halaavat tiukasti erotessaan, on ollut upeaa tutustua. 

Maanantaina Paolan matka jatkuu Targovisteen Mihaela Soaren ja hänen äitinsä kotiin, missä heillä majailee parisen kymmentä entistä kulkuri-koiraa. Tästä lisää blogissa pian!

Loppuun vielä Paolan ottamia upeita kuvia Glinan asukkaista.

P.s Kaikki kuvissa esiintyvät koirat ovat adoptoitavissa. Tutustuthan huolellisesti Kulkurien adoptio-infoihin ja otat sen jälkeen yhteyttä yhdistyksen edustajiin, mikäli olet kiinnostunut kuulemaan adoptioprosessista tai jostain tietystä koirasta lisää.


Vida

B-team pentueen nuori, tylsistynyt koira

Bogart

Bogart

Lexi

Kent ja Vida
 

Asociatia A Doua Sansaa voi avustaa lahjoittamalla:
Rescueyhdistys Kulkurit FI73 1029 3000 3566 41, viite 1245.


 
Poliisihallitus on myöntänyt Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle rahankeräysluvan lupanumerolla POL-2014-8564. Lupa on voimassa 16.9.2014-­31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. - See more at: http://kulkurit.fi/yhteystiedot/tilitiedot/#sthash.Hj0T10aa.dpuf
FI73 1029 3000 3566 41
FI73 1029 3000 3566 41

1 kommentti:

  1. Paola, todella hienoa että tuot esiin eläinten oikeuksia. Toivottavasti heille löytyy rakastava koti. Tsemppiä sinulle ja kaikille Kulkureille!

    VastaaPoista