sunnuntai 30. elokuuta 2015

Suukkoja ja hellettä Glinan tarhalla

Viikonlopun ohjelmassa Paolalla on Asociatia A Doua Sansan perustama ja ylläpitämä Glinan tarha. Alkeellinen ja askeettinen tarha sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Bukarestista, Glinan kylän laitamilla. 

Tarhalla asuu jatkuvasti noin 300 koiraa. Niiden hoidosta vastaavat Doua Sansan perustajat ja ylläpitäjät yksityiset eläinsuojelijat Carmen Mandescu ja Ioana Diaconu muutaman vapaaehtoisen auttajan avulla. Koirille pystytään takaamaan päivittäinen ruoka ja vesi ja tarvittava eläinlääkärin hoito, välttämättömät perustarpeet, ei juuri muuta. Surullista on se, että tarhalla asuu paljon koiria, jotka ovat eläneet tarhalla lähes koko elämänsä. 
Vaikka tarhalla eläminen kuulostaa meidän korviimme karulta, tarhalla eläville koirille se on koti, paikka missä ne ovat turvassa ja mihin ne ovat tottuneita. Ne eivät osaa kyseenalaistaa kohtaloaan, joka tarhan ulkopuolella olisi varmasti huomattavasti karumpi. 

Hyvää on myös se, että koirien adoptiot ulkomaille mahdollistavat monille uuden elämän ja se, että myös Doua Sansan ihmiset tekevät kaikkensa panostaakseen sterilointiprojekteihin, joita myös Kulkurit ovat heidän kanssaan järjestäneet Glinan kylässä. 


Glinalla 29.8
Kuva: Paola Suhonen


Glinan tarhalla 29.8
Kuva: Paola Suhonen
Paola tapasi aamupäivällä Carmenin ja yhdessä he täyttivät kaksi autollista koiran kuivaruokasäkeillä. Tarhalla kuluu ruokaa kesä-aikaan kymmenen 15 kilon säkkiä päivässä. Ruokakuljetusten järjestäminen on yksi Kulkurien tapa auttaa konkreettisesti paikan päällä.

Paikan päälle tarhalle päästyään Paola ymmärsi pian mitä 300 koiran päivittäinen hoitaminen vaatii.
"Opin paljon siitä mitä tarhan pyörittäminen vaatii ja pakko sanoa, että aikamoinen hatunnosto näille naisille tästä työstä! Jokaikinen päivä hoitaa lähes 300 koiraa on iso urakka!"


Paolan päivä kului auttaessa Carmenia koirien ruokkimisessa, veden kantamisessa ja vapaana alueella olevien koirien kanssa olemisella ja leikkimisellä, sekä tietenkin kuvatessa tarhan asukkaita. Helle kiipesi +38 c ja sekä koirat että niiden auttajat olivat alkuillasta täysin puhki. 

Paola ruokintapuuhissa
Kuvat: Carmen Mandescu

Carmen varjossa tauolla
Kuva: Paola Suhonen


Koiria on tarhalla hurja määrä ja jokainen on oma persoonansa, mutta muutamia mussukoita mainitsemme tässä erityisesti.

Tarhan yhtä häkkiä ovat vuosikausia asuttaneet parhaat ystävät Bingo ja Luiza.
Charmantti pariskunta on keski-iän ylittäneitä, tarhaelämään tottuneita koiria, joilla kuitenkin olisi vielä paljon annettavaa omille perheilleen. Onneksi Bingo ja Luiza eivät sitä osaa toivoa, mutta me toivomme heidän puolestaan, että heitäkin vielä onni kohtaisi ja he löytäisivät seniorivuosikseen sitoutuneet, rakastavat kodit, yhdessä tai erikseen. 

"Tapasin iki-ihanat kaverukset Luizan ja Bingon ja pusuttelusta ei meinannut tulla loppua, kun hengailin noiden kaverusten kanssa heidän häkissään. Touhukas ja eloisa Bingo ja tarkkaavaisempi Luiza ovat molemmat todella ihmisrakkaita ja hellyydenkipeitä tapauksia.... " Paola kertoo.

Luiza ja Bingo
Kuva: Paola Suhonen

Luiza ja Bingo
Kuva: Paola Suhonen

Bingo
Kuva: Paola Suhonen


Häkkirivistöstä Paola bongasi jo Kulkurien sivuiltakin aiemmin huomaamansa Bogartin

"Tähän minulla on tietty oma henkilökohtainen kontakti, sillä Bogart muistuttaa ihan ilmielävästi omaa rakasta edesmennyttä Affeani.. (Affesta lisää täällä)
Bogart oli ihanan tarkkaavainen nappisilmä, joka seuraili meitä koppinsa suulta, varjossa loikoillen. Voi kun tälle ihanuudelle löytyisi koti pian! Niin suloisen ja älykkään oloinen tapaus."


Bogart
Kuva: Paola Suhonen

Bogart
Kuva: Paola Suhonen

Bogart ja häkkikaveri Lexi
Kuva: Paola Suhonen


Päivän iloisia hetkiä olivat erityisesi suuren Trollin tapaaminen, tietäen että Troll on varattu omaan kotiin Saksaan, minne "jättiläisnallekarhu" matkustaa vihdoin lokakuussa odotettuaan kauan.

Troll
Kuva: Paola Suhonen


Myös Mr. Wiggingsille tämä päivä oli käänteentekevä. Carmen kantoi sen odottavaan autoon ja sen pitkä matka alkoi kohti ikiomaa kotia Suomessa. Wiggingsiä odottaa adoptioperhe jonka se löysi Kulkurien adoptio-ohjelman kautta. 

"Omaa sydäntä aina lämmittää, kun jo seniori-iässä oleva kaveri saa uuden mahdollisuuden ja pääsee viettämään tulevia eläkepäiviä rakastavaan kotiin. Muutenkin koiravanhukset ovat itselleni niin kovin rakkaita!", Paola kertoo.

Mr. Wiggingsin tarha-elämä loppui tänään
Kuva: Paola Suhonen

Mr. Wiggings
Kuva: Kulkurit


Huomenna Paolaa odottaa toinen päivä Glinan tarhalla. Carmenilla on suunnitelmia mm. saada yksi häkki korjattua, jotta sinnekin voisi taas saada turvaan kadulta jonkun kulkuri-koiran.

Loppuun vielä tunnelmapaloja tältä päivältä. Kuvat: Paola Suhonen.


Lexi
Ticu


Bogart


Paola ja Bingo

Paola ja Luiza

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti